Президентът Румен Радев няма да оттегли указа си, с който праща

...
Президентът Румен Радев няма да оттегли указа си, с който праща
Коментари Харесай

Президентът Радев отряза ПП-ДБ да си оттегли указа за Габриел

Президентът Румен Радев няма да оттегли указа си, с който праща кабинета за гласоподаване в Народното събрание. Това стана ясно от позиция на Президентството, изпратена до медиите.

Припомняме, че по-рано днес ген. Атанас Атанасов прикани президента да отдръпна указа си, защото част от министрите признали, че не са се съгласявали да са част от кабинета, разгласен от Габриел. Той се обърна и към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да не вкарва гласуването на кабинета в дневния ред на Народното събрание на следващия ден.



Ето я и цялата позиция на Радев:

В сходство с Конституцията при получен изпълнен изследователски мандат за съставяне на държавно управление президентът издава декрет, с който предлага на Народното събрание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от съответната парламентарна група. Указът на президента по член 99 няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предлагане за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър- председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР